Posno predjelo od pečuraka

Posna slava dodatni je izazov za domaćine kada je u pitanju priprema hrane. Tako je ovog Djurdjevdana kod nas u kući. Čini mi se da je lakše odabrati glavna jela i čorbu nego ono što dolazi prvo – predjelo. Vodim se time da predjelo bude bogato i raznovrsno, kao nagoveštaj onoga što dolazi sledeće.

pecurke

Posle malo pretrage po kuvaru, pod šake mi je pao jedan vrlo jednostavan recept za pripremu punjenih pečuraka koje se mogu iskoristiti kao deo predjela. Iako su posne, mogu se služiti i na mrsnim slavama jer su ukusne i vizuelno prijatan dodatak jelu. Za pripremu potrebne su vam samo tri namirnice – pečurke, pirinač i riblja pašteta. Kao aperitiv, uz njih idealno ide belo vino.

posno predjelo od pecuraka

U nastavku, pročitajte ovaj lagani recept za posne punjene pečurke i javite kako vam se dopadaju ovde.

Posno predjelo od pečuraka
 
Vreme pripreme
Vreme kuvanja
Ukupno vreme
 
Autor:
Vrsta recepta: Predjelo
Porcija: 10
OD SASTOJAKA, POTREBNO JE
  • 1 riblja pašteta (posna)
  • 100gr pirinča
  • 500 gr pečuraka (birajte krupnije kako bi punjenje išlo lakše)
  • peršun po potrebi za dekoraciju
PRIPREMA
  1. U vodi skuvajte pirinač. Možete ga blago posoliti ili ne, ukoliko je pašteta dovoljno slana. Procedite ga, i u njega dodajte paštetu. Sve izmešajte dok se ne sjedini.
  2. Na vruću plotnu ili ringlu spuštajte šeširiće pečuraka i pecite ih minut-dva, dodavajući u njih vrlo malo soli, kako bi pečurke pustile vodu.
  3. Kada su omekšale, skinite ih sa plotne i okrenite na tanjir da se iscede.
  4. Sada možete sa malom kašičicom ih puniti nadevom od pirinča i riblje paštete, ukrašavajući ih listom peršuna i ređajući na predjelo.

 

Voleli bismo da čujemo tvoje mišljenje o ovome...