Dejan Kovačević, grafički dizajner i osnivač dizajn brenda DeKovach rođen je u Aranđelovcu, 1985. godine. Specijalizovan je za projekte vizuelnog identiteta, veb-dizajn i fotografiju.

Ljudi sa kojima sarađuje navode da u DeKovach dizajnu vide vrednost kroz razvoj drugačijih i modernijih rešenja od onih koji su im do tada bili poznati, kao i kroz edukaciju u oblastima dizajna, društvenih mreža i pripreme sadržaja za digitalne medije.

Zalaže se za razvoj dublje veze između duhovnosti, prirode i tehnologije.

Iskustvo

Po završetku škole 2011. godine i sticanja diplome Industrijskog dizajnera, Dejan je nekoliko godina svoje veštine u oblasti grafičkog dizajna razvijao u dečijoj modnoj kući NO-NO Club.

Krajem 2016. godine osnovao je samostalni DeKovach studio, a dve godine kasnije, sa željom da se brend snažnije izrazi, počinje da dizajnira seriju unikatnih umetničkih postera.

Neke od ovih postera, prepoznala je francuska agencija Arôme, koja bira istaknuta dizajn rešenja iz celog sveta za 2018. i 2020. godinu, preko svoje platforme Favourite design.

U proleće 2019. godine DeKovach dizajn započeo je saradnju u oblasti fotografije i dizajna sa Medijskom kućom Priče sa dušom d.o.o. kompanijom koja je izdavač najpozitivnijeg sajta u Srbiji – Priče sa dušom – i koja posluje u oblasti medija i turizma na srpskom i francuskom tržištu.

Obrazovanje

Akademija strukovnih studija Šumadija Dizajn industrijske i unikatne keramike

Klijenti

Narodni muzej Aranđelovac, Priče sa dušom, Events in Serbia, Optel telekom, VSB Ostrava, Opština Aranđelovac, Narodna biblioteka Sveti Sava Aranđelovac, History in 3D, Akademija strukovnih studija Šumadija, LilArt, NO-NO Club, Turistička organizacija opštine Aranđelovac, Art i Vino…