Dejan Kovačević, grafički dizajner i osnivač dizajn brenda DeKovach rođen je u Aranđelovcu, 1985. godine. Specijalizovan je za veb-dizajn, dizajn logoa, štampanih materijala (flajeri, knjige, posteri…) i kreiranje foto i video sadržaja za društvene mreže.

Ljudi sa kojima sarađuje navode da u DeKovach dizajnu vide vrednost kroz razvoj drugačijih i modernijih rešenja od onih koji su im do tada bili poznati, kao i kroz edukaciju u oblastima dizajna, društvenih mreža i pripreme sadržaja za digitalne formate.

Zalaže se za razvoj dublje veze između duhovnosti, prirode i tehnologije.

Iskustvo

Po završetku škole 2011. godine i sticanja diplome Industrijskog dizajnera, Dejan je nekoliko godina svoje veštine u oblasti grafičkog dizajna razvijao u dečijoj modnoj kući NO-NO Club.

Krajem 2016. godine osnovao je samostalni DeKovach studio, a dve godine kasnije, sa željom da se brend snažnije izrazi, počinje da dizajnira seriju unikatnih umetničkih postera pod konceptom „Ne zaboravi ko si, kada te okruži ono što nisi“.

Neke od ovih postera, prepoznala je francuska agencija Arôme, koja bira istaknuta dizajn rešenja iz celog sveta za 2018. i 2020. godinu, preko svoje platforme Favourite design.

U proleće 2019. godine DeKovach dizajn započeo je saradnju u oblasti fotografije i dizajna sa Medijskom kućom Priče sa dušom d.o.o. kompanijom koja je izdavač jedinstvenog sajta u Srbiji – Priče sa dušom – i koja posluje u oblasti medija i turizma na srpskom i francuskom tržištu.

Obrazovanje

Akademija strukovnih studija Šumadija Dizajn industrijske i unikatne keramike

Klijenti

Vinarija Tarpoš, Šumadija Granit, Fortuna Market, Narodni muzej Aranđelovac, medijska kuća „Priče sa dušom“, veb-portal Events in Serbia, Optel telekom, Visokoškolska ustanova VSB Ostrava, Češka republika, Opština Aranđelovac, Narodna biblioteka Sveti Sava Aranđelovac, tim History in 3D, Akademija strukovnih studija Šumadija, umetnica LilArt, Turistička organizacija opštine Aranđelovac, umetnički studio Art i Vino…