Kada fotografije postavljamo na društvene mreže, bitno nam je da one budu najvišeg mogućeg kvaliteta što se tiče boja, oštrine i rezolucije. Kao i da adekvatno prikažu naš logo, tekst i poruke.

U ovom članku sam pripremio obrazac za kreiranje idealne naslovne fotografije za Fejsbuk grupe (cover).

Ono što je važno znati jeste da ove fotografije, prema preporukama fejsbuka treba da budu u rezoluciji od 1640 x 856 piksela, sa gustinom piksela od 96 piksela po inču.

Šablon za kreiranje idealne naslovne strane Fejsbuk grupe. Preporučeni odnos stranica je 1:1.91

Na ovom obrascu možete videti gde je sigurno postaviti vaš logo, proizvod, možda vašu sliku ili drugog subjekta fotografije (označeno sa Sigurna zona). Druga polja mogu sadržati elemente koji nisu od presudnog značaja za nekoga ko traži ovu grupu ili je prvi put vidi, poput pejzaža ili propratne grafike.

Kako to izgleda u praksi?

Naslovna fotografija se različito prikazuje na različitim uređajima. To znači da na vašem kućnom računaru naslovna fotografija će se drugačije nego na mobilnom telefonu. Kako u praksi izgleda fotografija napravljena pomoću ovog obrazca možete videti u produžetku ili direktno na stranici grupe Dizajniraj svoj biznis.

Na kućnom računaru ili laptopu npr. gornji i donji deo naslovne fotografije su izuzeti, kao u sledećom primeru:

Izgled naslovne fotografije na desktop verziji Fejsbuka

Dok je izgled naslovne fotografije na mobilnom telefonu kompletan:

cover photo fb group

Ono što je takođe vrlo važno jeste da se ikonica (minijaturni prikaz naslovne fotografije) vaše grupe lako uoči u pretrazi ili u predlozima na drugim mestima na Fejsbuku. Koristeći navedeni obrazac možete podesiti naziv vaše grupe ili logo u centralni deo ikonice koja će samim tim postati lako uočljiva i prepoznatljiva.

Ikonica grupe u pretrazi i predlozima na Fejsbuk aplikaciji na mobilnom telefonu

Ovaj obrazac možete otvoriti u aplikacijama u kojima kreirate naslovnu fotografiju, kao što su Photoshop, Corel, Ilustrator ili čak Paint.

Preuzmite:

Obrazac naslovne fotografije za Fejsbuk grupe (PNG)

Obrazac naslovne fotografije za Fejsbuk grupe (PDF)

Da li imate neko pitanje? Slobodno ga postavite u grupi Dizajniraj svoj biznis.

######

Comments