Kratki video: Vinarija Tarpoš

Snimanje i montiranje kratkih video snimaka koji su korišćeni kao format za društvene mreže Vinarije Tarpoš formirali su način na koji javnost vidi vinariju. Mogućnost da se specifično iskustvo boravka u restoranu vinarije prenese putem digitalnih kanala na neposredan i realan način svojevrstan je ali plodonosan poduhvat.

Klijent

Vinarija Tarpoš doo.

Godina

2021-

Usluge

  • Snimanje i montaža kratkih videa
  • Vebsajt
  • Fotografija
  • Flajeri, vizit kartice i meniji

Osnovne informacije

Pre više od stotinu godina, padine Venčaca i Vrbičkih brda iznad Aranđelovca bile su pokrivene vinogradima. U tom kraju je osnovana i slavna „Venčačka vinogradarska zadruga“, jedinstvena na Balkanu, koja je između dva svetska rata proizvodila 300.000 litara vina,  čak i penušava vina po šampanjskoj metodi. Taj podrum posetila je svojevremeno i Eleonora Ruzvelt.

Bilo je to slavno vreme vinogradara i vinara sa Venčaca. A, onda je došlo vreme propadanja i u drugoj polovini 20. veka vinogradi oko Aranđelovca su više krčeni nego gajeni. Dobro vino sa Venčaca, Bukulje i vinograda vrbičkih i orašačkih – palo je u zaborav… 

Sve dok 2003. Tihomir Tika Timotijević, rodom iz Aranđelovca, inače uspešan građevinski inženjer, nije odlučio da iznad rodnog grada, na samoj međi sela Vrbica i Orašac, sagradi jedan drugačiji „grad”. Vinograd.

Web sajt

www.tarpos.rs


Izdvojena videa