Narodni muzej Aranđelovac

Narodni muzej u Aranđelovcu (NMAR) osnovan je 1981. godine i smešten u namenski građeno zdanje čija se arhitektura oslanja na tradicije narodnog graditeljstva Šumadije (projektant F. Bajlon).

Svoju osnovnu delatnost istraživanja, proučavanja, zaštite i prezentacije pokretnih kulturnih dobara Narodni muzej u Aranđelovcu realizuje na teritoriji dveju opština, Topole i Aranđelovca. U koncepcijskom smislu, predstavlja ustanovu zaštite kompleksnog tipa sa zbirkama iz oblasti paleontologije, arheologije, etnologije, istorije, istorije umetnosti i numizmatike. Stručni rad je organizovan po službama, za svaku oblast istraživanja i zaštite. U okviru Muzeja radi i Odeljenje za konzervaciju i restauraciju.

NMAR me je kontaktirao sa zahtevom za izradu novog vebsajta.

Želeli su funkcionalan, svež vebsajt koji na minimalistički način predstavlja Muzej i pridružene lokalitete. Kako u tom trenutku sajtovi drugih muzeja u zemlji nisu bili dobar izbor za inspiraciju, potražio sam rešenja širom sveta.

I u ovom industriji, kao i u svim ostalim, akcenat se stavlja na vizuelni deo prezentacije sadržaja i transparetnosti informacija. Tako je nakon mesec dana istraživanja, testiranja i razrade rođen novi vebsajt Narodnog muzeja u Aranđelovcu. Takođe je bilo potrebno napraviti nove fotografije za upotrebu na celom sajtu.

Zajedno sa novim vebsajtom kreiran je novi vizuelni identitet Muzeja, koji podrazumeva redefinisane boje, njihovu upotrebu, fontove i stil fotografija.

Sastoji se iz pet oblasti koje su postavljene u meniju – Posete, Aktuelno, Saznajte, Pridružite se i O nama.

Dodatne informacije

Pogledajte više informacija o Narodnom muzeju u Aranđelovcu na adresi
www.nmar.rs


Pogledajte još projekata Muzeja