Zero Waste University

O projektu

Zero Waste University je studentski projekat pokrenut u junu 2017. godine na Tehničkom univerzitetu u Ostravi (VŠB) u Češkoj Republici. Cilj projekta je podići svest studenata o separaciji i reciklaži otpada u svakodnevnom životu.
Ovo je ujedno bio i moj prvi projekat koji sam radio za neki drugi jezik pored engleskog.

Vrednosti

Zahtevi koji su bili postavljeni pred mene bili su novi, svežiji identitet brenda i njegova veća vidljivost na društvenim mrežama. Zadatku sam pristupio od temelja, počevši od ključnih vrednosti koje projekat nosi.

Logo

S obzirom da su već postojale skice logoa, one su mi pomogle da ga dodatno rafiniram. Rezultat je inspirativan logo koji nosi jasnu poruku – tranformacijom postojeće stvari kreiramo novu.

Logo projekta Zero Waste University

Vizuelni elementi

Pored logoa, razvijena je i paleta boja. Kombinacija ZWU crne, ZWU zelene i ZWU bele daje jak kontrast neophodan za važne poruke koje projekat nosi. Pored njih, dodatni vizuelni elementi su i tekstura, font i krugovi reciklaže – simboli koji već imaju široku prepoznatljivost.

Grafika projekta Zero Waste University

Font projekta Zero Waste University

Kako je projekat postajao ozbiljniji tako se pojavila potreba i za novim materijalima poput postera, nalepnica, lifleta…

Poster o biootpadu projekta Zero Waste University u Ostravi Liflet o biootpadu projekta Zero Waste University u Ostravi

Dodatne informacije

Dodatne informacije o projektu možete saznati ovde (češki jezik).

Želite da radimo zajedno?

Kontaktirajte me »