Uzbuđen sam što sa vama mogu da podelim jednu lepu vest!

U sklopu prestižnog Sony World Photography Awards takmičenja, u kategoriji Nacionalna nagrada Srbije, fotografija koju sam napravio na nedavnom putovanju kroz Barselonu pod nazivom „TV tower“ zauzela je treće mesto.

Cilj ovog takmičenja je da se prepoznaju i nagrade najbolja dela savremene fotografije na svetu, a za učešće su mogli da se prijave i amateri i profesionalci. Najveća prednost koju donosi ova nagrada je prilika da se publici na planetarnom nivou predstavi talenat fotografa preko izložbe u Somerset House-u u Londonu, i preko veb stranica i knjige takmičenja Svetske organizacije za fotografiju.

Prema informacijama koje su objavile PR agencije, na adresu Svetske organizacije za fotografiju ove godine je pristiglo preko 230 000 radova iz 186 zemalja širom sveta, što je za 33 odsto više fotografija nego prethodne godine i rekordan broj prijava tokom devetogodišnjeg postojanja takmičenja, što ovaj uspeh čini još značajnijim.

Za mene, ova nagrada je potvrda moje posvećenosti bavljenju fotografijom i lepoti sveta oko nas, koja svakodnevno evoluira. Iako se fotografijom aktivno bavim tek oko godinu dana, drago mi je što se moj stil fotografije polako prepoznaje.

Fotografiju vidim kao eho trenutka iz prošlosti, koji ponovo oživljava sećanje na taj trenutak. Nagrađena fotografija „TV tower“ je jedna od tih fotografija. Podseća me na divne trenutke u Barseloni, na izuzetnu arhitekturu i duh ovog grada koje nije dovoljno opisati rečima niti samo fotografijom. Izuzetno zadovoljstvo mi predstavlja i to što je Srbija bila deo ovog takmičenja, kao dom ogromnom broju mladih i talentovanih ljudi.

Fotografija će biti izložena u digitalnom formatu u umetničkom i kulturnom centru Somerset House u Londonu od 22. aprila do 8. maja 2016. godine.

Više informacija o izložbi možete pronaći na ovom linku.

Nagrađena fotografija televizijskog tornja u Barseloni - TV tower
Nagrađena fotografija – TV tower

#############